Corona-crisis Voedselpakketten

Zoals vele landen in de wereld wordt op dit moment ook Indonesië zwaar getroffen door het corona-virus. In veel gebieden is een lockdown van kracht en ontelbaar veel mensen zijn hun baan of inkomsten kwijtgeraakt. Zonder enige vorm van sociaal vangnet is dit natuurlijk een ramp die de getroffen gezinnen hard raakt.

Om de nood wat te verlichten delen we voedselpakketten uit aan gezinnen in de armste gemeenschappen op het eiland Batam. Hiervoor zamelen we op dit moment geld in en hopen zoveel mogelijk gezinnen wat verlichting te kunnen geven in deze moeilijke tijden.

Onze sociaal werkers zijn normaliter actief op het hele eiland Batam. In goed overleg is besloten om de hulp in eerste instantie te geven aan de bewoners van de wijk Punggur. Hier is ook onze leertuin gevestigd. In deze wijk zijn honderd pakketten uitgedeeld. Tijdens de tweede ronde zijn 100 voedselpakketten uitgedeeld aan een deel van de sponsorkinderen. Op dit moment zijn we geld aan het inzamelen voor een derde ronde van 100 pakketten. Deze zullen worden uitgedeeld in de streek Nongsa op het eiland Batam.

Een voedselpakket, ook wel sembako genoemd, bestaat uit 5kg rijst, 1kg suiker, 1 liter olie, 10 eieren en indomie (instant noodles). De prijs van 1 pakket is ongeveer Rp160.000 rupiah, oftewel. 10 euro. 

Ik maak mijn donatie over

Met uw bijdrage kunnen wij voedsel- pakketten kopen voor de getroffen gezinnen. 1 pakket kost 10 euro. 

 

U kunt uw gift overmaken op:

 

Stichting Child Support Indonesia

NL06 INGB 0000 006799

ovv voedselhulp

Ik gebruik het "tikkie"

Scan (of klik op) de QR-code hieronder en vul het bedrag in. Uw bijdrage gaat rechtstreeks naar de rekening van Child Support Indonesia.

IMG_20201015_141241.png
Doneren via "Toekomstkado" van Toko Neba

Ook via de webwinkel van Toko Neba is het mogelijk een voedselpakket aan te schaffen. Dit kan in de categorie "Toekomstkado". Via de webwinkel zijn meerdere betalingsmogelijkheden. De volledige bijdrage komt ten goede aan het gekozen toekomstkado.

© 2016 by Annemarie Rulos

Stichting Child Support Indonesia

Stationsweg 56 | 6711 PT Ede

kvk: 09112835 | ANBI/RSIN: 8089.78.020