Corona-crisis Voedselpakketten & Opschalen medische zorg

Indonesië is zwaar getroffen door de corona-crisis. Waar we in Nederland duidelijk de weg der verbetering zijn ingeslagen is dat in Indonesië zeker nog niet het geval. Sterker nog; nog nooit waren er zoveel besmettingen, zieken en overledenen te betreuren. In veel gebieden is een lockdown van kracht en ontelbaar veel mensen zijn hun baan of inkomsten kwijtgeraakt. Zonder enige vorm van sociaal vangnet is dit natuurlijk een ramp die de getroffen gezinnen hard raakt.

Om de nood wat te verlichten delen we voedselpakketten uit aan gezinnen in de armste gemeenschappen op het eiland Batam. Ook zijn we druk bezig om de ziekenhuizen te ontlasten door middel van het opsturen van onder andere ziekenhuisbedden en anesthesie apparatuur. Twee containers zijn inmiddels al onderweg en aangekomen in Indonesie. 

Onze sociaal werkers zijn normaliter actief op het hele eiland Batam. Inmiddels hebben we de afgelopen maanden honderden voedselpakketten uit kunnen delen in verschillende gebieden en dorpen op het eiland Batam. 

Voedselhulp is natuurlijk geen structurele oplossing, maar biedt wel de noodzakelijke hulp ter overbrugging van deze moeilijke periode.

Een voedselpakket, ook wel sembako genoemd, bestaat uit 5kg rijst, 1kg suiker, 1 liter olie, 10 eieren en indomie (instant noodles). De prijs van 1 pakket is ongeveer Rp160.000 rupiah, oftewel. 10 euro. 

Ik maak mijn donatie over
Ik gebruik het "betaalverzoek"

Met uw bijdrage kunnen wij voedsel- pakketten kopen voor de getroffen gezinnen. 1 pakket kost 10 euro.

 

Ook zijn we druk bezig met het inzamelen van fondsen, materialen en apparatuur om de zorg voor covid-patiënten te kunnen opschalen in Indonesië. 

 

U kunt uw gift overmaken op:

 

Stichting Child Support Indonesia

NL06 INGB 0000 006799

ovv Covidhulp

Scan (of klik op) de QR-code hieronder en vul het bedrag in. Uw bijdrage gaat rechtstreeks naar de rekening van Child Support Indonesia.

1juli.png
Doneren via "Toekomstkado" van Toko Neba

Ook via de webwinkel van Toko Neba is het mogelijk een voedselpakket aan te schaffen. Dit kan in de categorie "Toekomstkado". Via de webwinkel zijn meerdere betalingsmogelijkheden. De volledige bijdrage komt ten goede aan het gekozen toekomstkado.