top of page

Bibliotheken

Boeken zijn duur. Schoolboeken, leesboeken en naslagwerken zijn voor de meeste kinderen in Indonesië ontoegankelijk. Kinderen uit arme gezinnen lopen hierdoor grote kans een achterstand op te lopen.

 

Om hier verandering in te brengen hebben wij in 2004 een bibliotheek/leerhuis geopend op het eiland Batam. Hier kunnen de kinderen gratis gebruik maken van alle faciliteiten. Ze krijgen Engelse les, computeronderwijs, handvaardigheidslessen en er worden dagelijks activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

 

En er is natuurlijk een uitgebreide collectie leesboeken, schoolboeken en naslagwerken. Een groot deel hiervan is gedoneerd door de organisatie Read to Grow. De bibltioheek is een enorm succes. Dagelijks bezoeken 50-70 kinderen de bibliotheek!

 

Ook in de (kinder) gevangenis op het eiland Batam hebben we een bibliotheek ingericht. Daarnaast hebben wij ook op Java, in de regio Klaten/Jogjakarta een bibliotheek met een groot aantal faciliteiten. Over deze laatste kunt u meer lezen onder het project "Community Centre:".

Kinderen bij de bibliotheek
Kinderen bij de bibliotheek
bottom of page