top of page

Projecten

Hier vindt u informatie over de verschillende projecten van stichting Child Support Indonesia. Klik op een van de projecten voor meer informatie. 

Schoolkinderen Indonesie

Sponsorplan

Batam 

Al ruim twintig jaar ondersteunen wij kinderen in Indonesië bij het volgen van hun schoolopleiding. Door middel van een financieel sponsor-systeem worden de schoolgelden, uniformen, boeken en schoolmaterialen gefinancierd.

Nieuwe

Bibliotheek

Boeken zijn duur. Schoolboeken, lees- boeken en naslagwerken zijn voor de meeste kinderen in Indonesië on- toegankelijk. Kinderen uit arme gezinnen lopen hierdoor grote kans een achterstand op te lopen.

Schoolkinderen Indonesie
Schoolkinderen Indonesie

Gevangenis

Projecten 

Gevangenisstraf zou de allerlaatste optie moeten zijn voor minderjarigen die in aanraking komen met de wet. In Indonesië is dit niet het geval. Kinderen krijgen lange straffen voor vaak kleine vergrijpen.

Screenshot 2020-03-02 at 18.07.17.png

Dialyse

Projecten

Child Support Indonesia zet zich al vele jaren in om goede zorg te leveren aan patiënten die afhankelijk zijn van dialyse. Zowel in Bandung als op Batam ondersteunt de stichting de dialyse kliniek (Bandung) en afdelingen (Batam).

Schoolkinderen Indonesie

Capacity

Building

(Afgerond) In Bandung ondersteunt stichting Child Support Indonesia, in samenwerking met de indonesische stichting YKIA, een project voor schoolverlaters. Kinderen, of jong volwassenen, die hun schoolopleiding niet hebben kunnen afronden, krijgen naailessen.

Schoolkinderen Indonesie

Leertuin "Astrid" Batam

Op Batam hebben we in mei 2019 een nieuwe bibliotheek/leertuin geopend; Rumah Belajar Astrid. Een gebouw dat dienst doet als bibliotheek en leerhuis voor kinderen uit de armste lagen van de bevolking. 

Schoolkinderen Indonesie

Stop Kindhuwelijken

(Afgerond) De verwachting is dat in 2013 15.4 miljoen kinderen zullen trouwen terwijl ze nog geen achtien zijn. Onder de naam "Stop Kindhuwelijken in Indonesië" is in 2016 een groot, nieuw project gestart. Het project heeft tot doel het aantal kindhuwelijken in Indonesië terug te dringen.

Schoolkinderen Indonesie

Medische Projecten

In het verleden heeft stichting Child Support Indonesia vele medische en gezondheid-gerelateerde projecten

ondersteund.

 

Recent is de stichting weer gestart met het ondersteunen van medische projecten op het eiland Batam en in Bandung.

Schoolkinderen Indonesie

Community Centre​

(Afgerond) In de regio Klaten (Jogjakarta, Java) zijn na de aardbeving in 2006 meerdere projecten opgezet voor noodhulp en wederopbouw. Inmiddels staat er een compleet community centre met daarin onder ander een gratis bibliotheek. De hele gemeenschap kan hier terecht.

Schoolkinderen Indonesie

Afgeronde Projecten

Sinds 1987 zijn vele projecten opgestart, ondersteund en afgerond. Dankzij de steun het het vertrouwen van vele sponsors, donateurs en bedrijven hebben wij heel veel kunnen bereiken!

bottom of page