top of page

Sponsorplan

In Indonesië groeien miljoenen kinderen op in armoede en daardoor zonder kans op een degelijke schoolopleiding. Ruim 4 miljoen kinderen in de schoolgaande leeftijd gaan niet naar school. Onderwijs speelt een cruciale rol bij het doorbreken van de armoedespiraal en is zoveel meer dan alleen de lessen op school

1. Empowerment en zelfredzaamheid:

  • Onderwijs biedt kennis en vaardigheden die kinderen en jongeren in staat stellen om zelfredzaam te worden. Het vergroot de kans op werkgelegenheid en verbetert de mogelijkheden om een stabiel inkomen te verdienen.

2. Toegang tot betere kansen:

  • Onderwijs opent de deur naar betere kansen op het gebied van werk en inkomen. Het vergroot de kans op het vinden van banen met fatsoenlijke lonen en verbetert de arbeidsmogelijkheden.

3. Breder perspectief en kritisch denken:

  • Onderwijs moedigt een kritische geest aan, helpt bij het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden en verbreedt het perspectief. Dit stelt kinderen in staat om creatiever en innovatiever te zijn in het aanpakken van uitdagingen.

4. Verbeterde gezondheidsresultaten:

  • Onderwijs heeft een positieve invloed op de gezondheid. Kinderen die hun schoolopleiding hebben kunnen afmaken hebben meer kans om gezonder te leven, toegang te hebben tot gezondheidsinformatie en betere gezondheidszorg te zoeken voor henzelf en later voor hun gezinnen.

5. Sociale ontwikkeling en empowerment:

  • Onderwijs draagt bij aan de ontwikkeling van hele gemeenschappen. Opgeleide individuen kunnen leiderschap tonen, anderen inspireren en gemeenschappen op een positieve manier beïnvloeden.

6. Vermindering van ongelijkheid:

  • Onderwijs is een krachtig instrument om ongelijkheid te verminderen. Het biedt gelijke kansen voor verschillende groepen in de samenleving en vermindert de kloof tussen arm en rijk.

7. Duurzame ontwikkeling:

  • Op lange termijn draagt onderwijs bij aan duurzame ontwikkeling door het vergroten van de economische groei, het bevorderen van vrede en stabiliteit, en het stimuleren van innovatie en vooruitgang.

Kortom, onderwijs is een investering in de samenleving als geheel. Het stelt mensen in staat om hun potentieel te bereiken, ongeacht hun achtergrond, en vormt de basis voor een betere toekomst zonder de beperkingen van armoede.

Door sponsorouder te worden, kun je direct impact maken op het leven van een kansarm kind in Indonesië. Jouw steun voorziet hen van de meest fundamentele en leversveranderende gift: onderwijs. Met jouw bijdrage kunnen deze kinderen naar school gaan, boeken krijgen, en de kans krijgen om te ontdekken wat er mogelijk is buiten de beperkingen van armoede. Elk kind verdient de kans te leren, te groeien en te dromen op een betere toekomst. Jouw steun geeft hen het vertrouwen dat hun dromen haalbaar zijn.

Voor maar 10 euro per maand ondersteun je een kind tijdens zijn of haar lagere school- of lagere middelbare schoolopleiding. Voor 15 euro per maand ondersteun je een kind op het beroepsonderwijs of de hogere middelbare school. 

Word sponsorouder en geef een kind in Indonesië de kans op een betere toekomst. Jouw steun is de sleutel tot hoop, groei en verandering. Samen kunnen we de cirkel van armoede doorbreken en een wereld creëren waarin elk kind de kans krijgt om zijn volledige potentieel te bereiken. Maak het verschil en schrijf je in via het formulier hieronder.

IMG_5948 Background Removed_edited_edite

Word Sponsorouder en geef een levensveranderende gift: onderwijs

bottom of page